Opspanmallen

Mallen

Gespecialiseerd in ontwerpen en ontwikkelen

Om producten goed, verantwoord en snel te kunnen verspanen, zoals frezen, draaien, slijpen of boren, moet een opspanmal ervoor zorgen dat het product stabiel en zonder belemmeringen vastgeklemd wordt. Er wordt bij de ontwikkeling van de opspanmal nauwkeurig gekeken naar het te bewerken product en de productie aantallen om zo een kwalitatief goede en stabiele spanmal te ontwerpen. Uiteraard wordt er ook gekeken in hoeveel opspanningen het product bewerkt moet gaan worden, dit is productafhankelijk.

OPSPANMALLEN

Op het gebied van spanmallen heeft Via Engineering ervaring met diverse soorten producten in verschillende industrieën en verschillende opspanmethoden zoals hydraulische spanmallen, pneumatische opspanmallen, mechanische mallen en ook spannen met vacuüm. Wij engineren en ontwikkelen speciale spanmallen op maat voor repeterend verspaningswerk en zorgen ervoor dat deze spanmal direct gebruikt kan worden op uw machine. Meervoudig producten spannen op een snelle en maatvaste manier vermindert voor u als klant de productie- en wisseltijden. 

Spanmal

"Via Engineering Deurne BV heeft de kennis, de mogelijkheden en de machines in huis om turn-key projecten te realiseren tot een klantspecifiek eindproduct"

Opspanmal

PROJECT

Deze opspanmal is bedoeld om een vlinderklep, waar een as d.m.v. spline in de juiste positie in zit gemonteerd, in samengestelde toestand te boren. Door het poka yoke principe kan het product niet verkeerd ingelegd worden en is de kans op een afkeur product uitgesloten. Het product wordt pneumatisch gepositioneerd en d.m.v. een volgordeventiel hydraulisch geklemd. De mal is uitgerust met een maldetectie en op de pneumatische cilinders zitten sensoren voor detectie van de stand. De spanmal wordt met spansystemen op de machine vastgeklemd waardoor het snel en eenvoudig wisselen is tussen de verschillende opspanmallen.

Opspanmallen

LASMALLEN

Voor het juist positioneren van de te lassen producten moet er vaak een lasmal gemaakt worden. Hierbij kijken we altijd naar het product maar ook naar de las mogelijkheden. 

Hiernaast ziet u een lasmal waar 3 verschillende producten op gepositioneerd kunnen worden. Dit is te realiseren met een snelle ombouw van een aantal onderdelen. De lasmal is Poka Yoke uitgevoerd zodat de te lassen producten niet verkeerd ingelegd kunnen worden.

PROJECT

Dit project is voor dezelfde klant als hierboven en redelijk vergelijkbaar. Deze opspanmal is ook bedoeld om aluminium gietdelen op te spannen. Hier kunnen meerdere producten worden opgespannen omdat hier niet door de mal heen bewerkt hoeft te worden. Ook deze opspanmal is uitgevoerd met een aircontrole.

Geinteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op
Via Engineering Deurne BV  •  A Dr. H. van Doorneweg 38, 5753 PM Deurne
T +31 (0)493 312788  •  E info@viaengineering.nl  •  I www.viaengineering.nl
Ontwerp & realisatie
Regenmakers Reclamestudio